Als je een auto hebt, moet je deze laten verzekeren. Dat is een verplichting die iedereen heeft die met diens auto de weg opgaat. Een verzekering kan je een hoop problemen besparen, veroorzaak je namelijk ooit een ongeluk, dan draai jijzelf niet op voor alle kosten. Deze kosten kunnen behoorlijk oplopen, dus een verzekering loont altijd. Anderzijds, omdat alle weggebruikers verzekerd moeten zijn, wordt ook jouw schade vergoed wanneer iemand jou aangereden heeft of op een andere wijze schade heeft berokkend. Een goede verzekering is dus belangrijk, maar hoe stel je een passende autoverzekering samen? Dat laten wij je in dit artikel zien. Je zult zien dat wanneer je eenmaal weet waar je op moet letten, je in een mum van tijd een goed pakket kunt samenstellen. 

Drie basisvormen 

Een auto moet verplicht verzekerd worden, maar dat wil niet zeggen dat iedereen dezelfde verzekering moet nemen. Er zijn namelijk drie soorten basisverzekeringen. De eerste is de WA-verzekering. Als je een auto hebt van negen jaar of ouder, dan kun je deze het beste WA verzekeren. Dit houdt in dat alle schade van de tegenpartij gedekt wordt, maar dat jouw kosten voor jouw eigen rekening komen. Heb je een wat nieuwere auto? Kies dan voor de WA+ Beperkt Casco verzekering. Deze verzekering dekt niet jouw schade als je een ongeluk veroorzaakt hebt, maar wel vele andere vormen van schade. Denk hierbij aan een aanrijding met een dier in het verkeer, schade als gevolg van een storm of wanneer dieven schade hebben toegebracht aan je auto. Tot slot is er de all-risk verzekering. Deze optie is geschikt voor nieuwe auto’s tot vier jaar. Deze verzekering is de meest uitgebreide omdat ook de schade aan jouw wagen uitgekeerd wordt. 

Aanvullende opties toevoegen 

Je zult zien dat wanneer je een autoverzekering afsluiten gaat, je op de site van jouw verzekeringsmaatschappij zult zien dat er naast de verplichte basisverzekering, ook nog extra verzekeringen gekozen kunnen worden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de pechhulpverzekering. Met deze verzekering kun je gelijk een beroep doen op een specialist wanneer je auto diensten weigert. Er komt dan gelijk iemand naar je toe om te kijken wat het euvel is en, indien mogelijk en veilig, het probleem gelijk op te lossen. Zo weet jij zeker dat je altijd op de plaats van bestemming zult aankomen want als het probleem niet gefikst kan worden, regelt je verzekeraar vervangend vervoer. 

Je verzekering vandaag nog afsluiten 

Als je je verzekering graag gelijk wilt afsluiten, kun je even naar de site van jouw verzekeringsmaatschappij gaan. Hier vind je niet alleen alle mogelijke verzekeringen, maar ook handige tools om het afsluiten probleemloos te laten verlopen. Gebruik de tool om de leeftijd van je wagen te achterhalen op basis van jouw kentekenplaat. Zo weet je gelijk welke verzekering het beste bij jouw wagen past. Voeg je daarnaast ook nog een aantal extra verzekeringen toe, dan kun je ook nog eens profiteren van mooie kortingen. Zo ben je niet alleen goed, maar ook voordelig verzekerd.