Het coronavirus heeft zijn weerslag op iedereen in de maatschappij, zo ook op rijscholen en hun leerlingen. Wekenlang was het niet mogelijk om rijles te hebben, waardoor veel autorijstudenten stil hebben gestaan op dit gebied. Zij zijn hierdoor toe aan extra lessen om weer op het gewenste niveau te komen om af te mogen rijden. Op deze manier doen zij langer over het behalen van hun rijbewijs dan in eerste instantie misschien nodig was. Wil jij je rijbewijs zo snel mogelijk halen en te veel lessen vermijden?  Lees dan verder, in deze blog vertellen wij jou namelijk hoe je dat doet in coronatijd!

 

Kies voor begeleiding op maat

 

Het is in eerste instantie van belang dat je een goede rijschool vindt, waar jij je goed kunt ontwikkelen tijdens het proces om je rijbewijs te behalen. Op die manier kom jij zo snel mogelijk (weer terug) op niveau, waardoor je geen les te veel nodig zult hebben. Mocht je op zoek zijn naar een goede rijschool in Eindhoven en omgeving, dan is een autorijschool een geschikte keuze. Een autorijschool beschikt over een unieke benadering van lesgeven en is gedreven om iedereen veilig kennis te laten maken met het verkeer op de weg. Zij nemen tijd voor elke leerling en bieden verschillende lespakketten aan. Je hebt de keuze tussen vier verschillende pakketten, variërend van 24 tot 40 lessen.

 

Heb jij geen belang bij een lespakket, dan is het ook mogelijk om per les te betalen bij een autorijschool. Het voordeel van de pakketten is echter dat ook een tussentijdse toets, praktijkexamen, praktijkboek en een herexamen bij in zit. Om in te schatten welk pakket er bij iemand past, is het bij een autorijschool mogelijk om een proefles aan te vragen. Op die manier kunnen wij in overleg met jou een gerichte inschatting maken over het aantal lessen dat jij nodig zult hebben. Op die manier kan het praktijkexamen tijdig worden aangevraagd bij het CBR en hoef jij geen extra rijlessen te volgen tot je aan de beurt bent om af te rijden. Ook is het mogelijk om rijlessen te nemen voor spoedtransport of groupage transport.

 

Rijsimulator volgen

Het beginnen aan rijles en uiteindelijk afrijden is niet voor iedereen hetzelfde. Het kan namelijk lastig zijn, als bijvoorbeeld iemand auto wil leren rijden met een beperking. Personen met een beperking zoals faalangst, autisme of ADHD hebben een andere manier van begeleiding nodig. Dit begrijpen we bij onze autorijschool maar al te goed en we zien er dan ook op toe dat deze personen ook op de juiste manier bij ons geholpen worden met het behalen van hun rijbewijs. Mocht de drempel nog te hoog zijn, is het proberen van een rijsimulator wellicht een optie. Middels deze virtuele omgeving leer je het bedienen van een auto onder de knie te krijgen, zonder dat je daadwerkelijk de weg op gaat. Daarnaast ontwikkel je er je kijktechniek mee en is het na een paar lessen een stuk makkelijker om voor het eerst achter het stuur te gaan zitten om de weg op te gaan.

 

Lange wachttijden

Door het coronavirus is er momenteel sprake van een enorme lange wachttijd bij het CBR voor het afleggen van een praktijkexamen. Normaal gesproken kan er binnen 7 weken na aanvraag wel afgereden worden, maar inmiddels kan dat wel 2 maand duren. We gaven daarom al aan dat het van belang is om een goede rijschool uit te kiezen met begeleiding op maat. Mocht je denken dat afrijden er bijna inzit, aarzel dan niet en vraag je praktijkexamen vroegtijdig aan bij een autorijschool!